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Dear Mr. Gowin:

Thank you for your letter of May 2 requesting an official interpretation regarding whether the
Bikes May Use Full Lane (R4-11) sign can be used on roadways that have speed limits above 35
mph.

It is the FHWA’s official interpretation that the Bikes May Use Full Lane (R4-11) sign can be
used on roadways that have speed limits above 35 mph. Section 9B.06 of the 2009 MUTCD
contains no requirements or recommendations that would prohibit the use of the R4-11 sign on
higher speed roadways.

For recordkeeping purposes, we have assigned the following official interpretation number and
title: “9(09)-19 (I) — Use of R4-11 Sign on Roads with Speed Limits above 35 mph.” Please
refer to this number in any future correspondence regarding this topic.

Thank you for your interest in improving the clarity of the provisions contained in the MUTCD.

Sincerely yours,

Mark R. Kehtli

Director, Office of Transportation
Operations




